Menu
Nieuws - 06/08/2020

Reisbijstand Mutas in Coronatijd

Toeristische reizen zijn opnieuw mogelijk naar landen uit de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het is nog steeds niet toegelaten om te reizen buiten deze landen!

Vóór je vertrek moet je de Reisadviezen nakijken. Het reisadvies op moment van vertrek bepaalt immers of Mutas al dan niet bijstand zal verlenen. De landen zijn ingedeeld in groene, oranje en rode zones. In de rode zones is er een negatief reisadvies en dus geen bijstand. Dit betekent dat je niet op bijstand kan rekenen wanneer je vertrokken bent naar een zone die op moment van vertrek rood was, ook al verandert deze tijdens je vakantie in een oranje of groene zone! Het omgekeerde kan natuurlijk ook: wanneer je vertrokken bent bij positief reisadvies (dus naar een groene of oranje zone) en deze verandert tijdens je verblijf in rood, ben je nog steeds gedekt.

Indien je door een rode zone rijdt om naar je vakantiebestemming te gaan in een groene of oranje zone, komt Mutas echter wél tussen bij ongeval of ziekte in de rode zone. Hetzelfde geldt wanneer je bij een vliegtuigreis naar een groene of oranje zone moet overstappen in een luchthaven die in een rode zone ligt!
Coronatesten worden alleen terugbetaald bij vermoeden van Covid-19 en in het kader van een medische repatriëring, maar niet indien deze wordt uitgevoerd om te kunnen reizen of bij terugkomst.

Extra verblijfskosten in het buitenland kunnen enkel terugbetaald worden wanneer men langer is moeten blijven door ziekte, maar niet wanneer men verplicht wordt om preventief in quarantaine te blijven.

Het blijft belangrijk om de richtlijnen van de lokale autoriteiten na te leven om zo te kunnen zorgen voor je eigen veiligheid en deze van de lokale bevolking!

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?