Menu
Nieuws - 10/01/2020

Tandzorgen voor sommige kankerpatiënten vanaf nu terugbetaald

Vanaf 2020 zullen sommige kankerpatiënten en mensen die lijden aan anodontie, de kosten voor implantaten en bruggen niet langer zelf moeten dragen. Anodontie is een afwijking in de ontwikkeling van het gebit waarbij tanden ontbreken, wat resulteert in een onvolgroeid gebit.

Patiënten met een ernstige beenderbeschadiging na het verwijderen van een tumor in de boven- of onderkaak of wanneer tanden verloren zijn gegaan wegens een afstootreactie na een transplantatie in het aangezicht, of ten gevolge van een chemokuur voor de leeftijd van 12, moeten niets meer betalen voor dure tandzorgen om hun gebit te laten herstellen. Er is een tussenkomst voorzien voor een metalen frame in een uitneembare tandprothese, osteogeïntegreerde implantaten of een brug.

De terugbetaling verloopt rechtstreeks aan de tandarts of stomatoloog via de derdebetalersregeling. Niet alleen worden de restauratieve tandzorgen volledig terugbetaald, er mogen ook geen supplementen worden aangerekend. Ook al is de tandarts niet geconventioneerd, dient hij zich te houden aan de Riziv-tarieven voor deze behandelingen.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?