Menu
Nieuws - 01/11/2020

Tweede coronagolf dwingt ons tot licht aangepaste dienstverlening

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds moet zijn dienstverlening een beetje aanpassen om de verdere verspreiding van het coronavirus en de enorme druk op onze ziekenhuizen te helpen voorkomen. Uiteraard blijven wij maximaal inzetten op een goede dienstverlening. Hieronder geven we graag een overzicht van de belangrijkste maatregelen die het VNZ neemt vanaf vandaag tot vrijdag 11 december.

VNZ-kantoren enkel nog bereikbaar voor dringende afspraken

Op maandag 2 november zijn al onze kantoren en diensten gesloten. Vanaf dinsdag 3 november zijn we terug bereikbaar via 015 28 90 90 (8.30-17u en op vrijdag tot 12u) of info@vnz.be. Onze kantoren blijven op afspraak geopend, maar enkel voor dringende zaken. Ook via het online loket kan je heel wat ziekenfondszaken regelen: aanvragen van kleefbriefjes, afdruk gepersonaliseerde documenten, consultaties van terugbetaling gezondheidszorgen of uitkeringen. Alle briefwisseling die in onze postbussen wordt gedeponeerd, zal zo snel mogelijk verwerkt worden.

Dienst Maatschappelijk Werk

De permanenties van onze Dienst Maatschappelijk Werk worden tot 11 december stopgezet, al behouden we wel de mogelijkheid van dringende afspraken of noodzakelijke huisbezoeken. We zetten maximaal in op telefonische hulpverlening en gesprekken via beeldbellen.

Adviserend artsen

In overleg met het Riziv werd reeds beslist dat alle consultaties van de adviserend artsen enkel nog telefonisch doorgaan. Controlebezoeken die ingepland waren in november gaan dus zeker niet door op de locatie waarop je uitgenodigd was. Men dient zich wel telefonisch beschikbaar te houden op het moment van afspraak.

GezondPlus & ComfoPlus

De info-avonden in het kader van gezondheidspromotie worden geannuleerd, behalve ons webinar van 12 november, de gratis online training met als onderwerp ’10 doorbraken om meer uit het leven te halen’. In deze tijden zeker een aanrader! Voor meer info: www.vnz.be.

Ook onze zorgwinkels ComfoPlus sluiten tot 30 november, al blijft onze uitleendienst bereikbaar via 03 292 21 60 of info@comfoplus.be.

Krunsj

Alle jeugdvakanties van Krunsj voor de herfstvakantie werden reeds eerder geannuleerd naar aanleiding van de recente beslissingen van de Vlaamse regering.

Pas afgestudeerd en beginnen werken?

Ook al krijgt onze economie rake klappen, heel wat pas afgestudeerden beginnen in coronatijden aan hun eerste job of starten een eigen zaak. Wij doen graag het nodige om het administratief dossier bij het ziekenfonds voor hen in orde te brengen. We kunnen dit via de post opvolgen. Voor wie graag wat extra uitleg krijgt én ons sterk voordelenpakket wil leren kennen, organiseren we met plezier een video-afspraak. Hiervoor kan je het VNZ bereiken via 015 28 90 91 of marketing@vnz.be.

Ten slotte nog een ultieme oproep!

Hou je aan de maatregelen. We bevinden ons in de hoogste alarmfase! Was je handen regelmatig, draag een neusmondmasker, hou 1,5m afstand, beperk je (knuffel)contacten, verlucht binnenruimtes en denk ook aan de meest kwetsbare mensen. Meer info over de coronapandemie.

Laat ons als echte Flandriens onze weerbaarheid & solidariteit tonen.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?