Nieuws

23/08/2017

Waar vind je nog een veilige spaarformule met 7,5% intrest per jaar? Wat dacht je van voorhuwelijkssparen!

Waar moeten we met ons spaargeld naartoe? Het spaarboekje brengt niets op. Sterker nog: we verliezen geld wanneer we de inflatie meetellen. Beurzen zijn en blijven een risico. Ze kunnen omhoog, maar evengoed naar beneden. Velen denken dat het systeem van voorhuwelijkssparen niet meer bestaat, maar bij het VNZ kan je nog steeds nieuwe dossiers openen. We lichten de mogelijkheden graag toe.

Om eventuele misverstanden te voorkomen: het voorhuwelijkssparen is geen beleggingsformule waarbij je enorme kapitalen aan 7,5 % rentevoet kan beleggen. Voorhuwelijkssparen is een specifieke 100% veilige spaarformule ten behoeve van kinderen in het vooruitzicht dat ze later gaan trouwen, samenwonen of op eigen benen staan.

Hoeveel jaarlijks sparen?

Wanneer je kinderen zijn aangesloten bij het VNZ, dan is het mogelijk om te starten met voorhuwelijkssparen vanaf 14 jaar. Per kind moet er jaarlijks minimum 18 en maximum 48 euro gespaard worden. Deze stortingen kunnen komen van papa of mama, maar ook opa of oma mogen gerust sparen.

Tot wanneer sparen?

Je kan zolang sparen tot je kind trouwt of gaat samenwonen. Daarnaast geldt er ook een maximumleeftijd van 30 jaar. Op dat moment ontvang je in elk geval het gespaarde bedrag, aangevuld met de intresten. En deze bedragen maar liefst 7,5 % per jaar, 100 % gegarandeerd.

Nieuwe dossiers starten?

Bij vele ziekenfondsen is het openen van nieuwe dossiers voor voorhuwelijkssparen niet meer mogelijk. Dat geldt niet voor het VNZ. Op voorwaarde dat het betrokken kind bij ons is aangesloten, kan je nog steeds starten met sparen aan een ongeziene rentevoet. Je totale rendement kan, mits een tijdige start, oplopen tot maar liefst 125 %.

Ontdek hier alle info over het voorhuwelijkssparen bij VNZ.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

" "