Menu

Vodcasts

24/06/2022

Ze zeggen vaak “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Maar hoe pak je dat concreet aan? En kan psychologische begeleiding ook preventief werken? Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak daarom met Koen Lowet, ervaren psycholoog.

20/11/2021

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. Maar kan je ook té veel bewegen? Hoe sport je op een gezonde manier? En vanaf wanneer heb je begeleiding nodig? Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak erover met een sportarts. Je ontdekt de details in het interview hieronder.

20/11/2021

Hoe je het ook draait of keert, het woord ‘dieet’ heeft een negatieve bijklank gekregen de laatste jaren. En dat is jammer, want een gezond voedingspatroon draagt bij tot een gezonde levensstijl. Vanwaar komt die negatieve bijklank eigenlijk? En is het wel terecht? Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak erover met een professionele diëtiste.

11/11/2021

Kan je oorsuizen behandelen? Wat zijn de belangrijkste oorzaken van gehoorschade? En wat zijn gouden tips om je gehoor te verzorgen? Gehoorschade voorkomen is een belangrijk onderwerp binnen het domein van gezondheid en preventie. Daarom sprak Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, met een professionele audioloog.

21/09/2021

Als het gaat over gezondheid en preventie, kan stoppen met roken niet ontbreken. Uit cijfers van Sciensano blijkt dat in 2018 zo’n 16% van de Belgen, oftewel 1 op 6 personen, rookte. Gelukkig is dat een dalende trend ten opzichte van voorgaande jaren, maar toch blijft het een aanzienlijk percentage. Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak daarom met een tabakoloog. Wat doet die juist? En hoe kan je blijvend stoppen met roken? Je ontdekt het in het interview.

12/08/2021

Na de coronapandemie en alle vaccinaties is het interessant om eens te praten met een expert. Wat doet een viroloog juist? Hoe ontwikkel je een vaccin? En heeft het coronavirus ook een positieve impact? Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak met een echte viroloog: Zeger Debyser. Benieuwd wat hij te vertellen had? Duik mee in het interview hieronder.

12/08/2021

Wat zijn de voordelen van fitnessen? Hoe zit het nu juist met lidgeld en abonnementen? En hoe werkt begeleid fitnessen? In het allereerste artikel van deze reeks over preventie en gezondheid, komen we graag meer te weten over de positieve effecten van fitness op je lichaam en geest. Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak erover met Valérie van fitnesscentrum ‘Move To Happiness’ in Nijlen.