Menu
Nieuws - 07/06/2021

Welke terugbetalingen voorziet de tandverzekering TandPlus van het VNZ?

Vanaf 2021 biedt het VNZ alle leden de mogelijkheid om in te stappen in de tandverzekering TandPlus. Deze tandverzekering kan je perfect cumuleren met onze ‘tandvoordelen’ uit de aanvullende verzekering en de extra verzekering MaxiPlan. De terugbetalingen en vergoedingen tikken op deze manier aardig aan. Hierdoor geniet je van een maximale dekking van de tandkosten die niet worden terugbetaald vanuit de wettelijke ziekteverzekering.

De tandverzekering TandPlus staat open voor alle leden van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Er geldt geen leeftijdsbeperking, je hoeft ook geen medische vragenlijst in te vullen. Deze tandverzekering betaalt tot 2.000 euro aan tandkosten terug per jaar, verdeeld over verschillende kostencategorieën.

  • 50 % van de wettelijke remgelden

Vanuit onze tandverzekering krijg je 50% van de wettelijke remgelden terugbetaald, met een maximum van 250 euro per kalenderjaar..

  • 50 % van de kosten bij tandzorgen

Wanneer je specifieke tandzorgen nodig hebt waarvoor geen wettelijke tegemoetkoming bestaat, dan krijg je 50 % van deze kosten terugbetaald, met een maximum van 1.250 euro per kalenderjaar. Deze kosten zijn het plaatsen van kronen of stiften, parodontologie, tandbruggen, tandextracties, tandimplantaten, tandprothesen en supplementen (tot 125 euro).

  • Terugbetaling orthodontie

Voor elke behandelingsplan orthodontie voorzien we een tussenkomst van maximum 1.000 euro. Deze terugbetaling ontvang je ook als je geen recht hebt op een wettelijke tussenkomst. We betalen de 1.000 euro terug in vier schijven van 250 euro. Deze bedragen betalen we bij de start, na 12 maanden, na 30 maanden en na afronding van de behandeling. Aanvullend ontvang je 50 % van de wettelijke remgelden orthodontie, met een maximum van 250 euro per kalenderjaar.

Cumulatie met andere voordelen

Bijzonder aan onze tandverzekering TandPlus is de cumulatie met onze andere aanvullende voordelen en het MaxiPlan.

Zo betalen we vanuit onze aanvullende verzekering 25 % terug van je persoonlijk aandeel boven de 250 euro voor verschillende tandzorgen. In totaal gaat het om een maximumbedrag van 300 tot 500 euro (t.e.m. 18 jaar) per persoon over een periode van twee jaar.

Wanneer je bijkomend opteert voor ons MaxiPlan krijg je 50 % van de kosten van tandzorgen waarvoor geen wettelijke tegemoetkoming geldt. Tandzorgen omvatten ook tandprotheses, tandbruggen, kronen en stiften, implantaten, parodontologie, tandextracties,… De terugbetaling bedraagt maximum 500 euro per jaar.

Ontdek hier alle info over onze tandverzekering TandPlus.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?