Menu
Nieuws - 11/02/2021

Wil je meer terugbetalingen? Kies dan voor de extra ziekteverzekering MaxiPlan.

Naast de talrijke terugbetalingen en voordelen van de aanvullende ziekteverzekering waarvan elk lid van het VNZ geniet, kan je optioneel kiezen voor het MaxiPlan. Jong of al wat ouder? Gezinsuitbreiding al achter de rug met jonge kinderen of opgroeiende pubers? Of nog in blijde verwachting? Misschien zelfs kleinkinderen? Deze extra ziekteverzekering biedt voor elke levensfase heel wat voordelen. Een terugbetaling van 50 % van alle wettelijke remgelden tot 1.000 euro vormt het belangrijkste basisvoordeel. Daarnaast garandeert het MaxiPlan nog tal van andere terugbetalingen. We zetten de belangrijkste troeven van het MaxiPlan helder op een rij.

50 % van alle remgelden

Dé grote troef van het MaxiPlan is de terugbetaling van de helft van alle wettelijke remgelden tot maximum 1.000 euro per jaar. Dit zijn de remgelden die je betaalt bij je huisarts, de tandarts, een bezoek aan een specialist, kinesist, verpleegkundige of paramedicus. De terugbetaling geldt voor alle verstrekkingen, onderzoeken en zelfs ziekenhuisopnames.

Er is evenwel nog meer. Ook de wettelijke remgelden op de geneesmiddelen van categorie B, C en  eigen bereidingen krijg je voor de helft terugbetaald.

Let op: we betalen de helft van de wettelijke remgelden terug, dus niet de helft van de extra supplementen die soms gevraagd worden.

Extra voordelen

Aanvullend op dit basisvoordeel geniet je met het MaxiPlan nog bijkomende terugbetalingen. Deze mag je combineren met andere aanvullende tussenkomsten of de tandverzekering TandPlus.

  • Bij geboorte: bij de geboorte van elk kindje ontvang je 100 euro per aangesloten ouder, wat dus kan oplopen tot 200 euro.
  • Anticonceptie: we betalen tot 25 euro per jaar terug als er geen wettelijke terugbetaling geldt.
  • Tandzorgen: we betalen de helft (tot 500 euro per jaar) van alle tandzorgen waarvoor geen wettelijke terugbetaling geldt. Dit omvat zowel tandprothesen, tandbruggen, kronen en stiften, implantaten, parodontologie, tandextracties.
  • Orthodontie: je krijgt tot 250 euro per behandelingsplan terug, ook als je geen recht hebt op een wettelijke tussenkomst. We betalen dit voordeel uit in twee schijven van 125 euro, met name bij de start en na de twaalfmaandelijkse behandeling. Dit voordeel mag je combineren met de terugbetaling van 50 % van het wettelijke remgeld, wat overeenkomt met een extra voordeel van 125 euro. Het MaxiPlan garandeert je dus een terugbetaling van ongeveer 375 bij orthodontie bovenop de VNZ-tussenkomsten.
  • Hoorapparaten: als je recht hebt op een wettelijke tussenkomst voor een hoorapparaat via de verplichte ziekteverzekering, betalen wij bijkomend tot maximum 500 euro terug. Zo ontvang je 250 euro per hoortoestel.

Meer weten over onze extra ziekteverzekering MaxiPlan?

Spread the love

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?