Menu
Nieuws - 23/02/2021

Wil je sportief bewegen? Op het VNZ kan je rekenen!

Meer dan ooit beseffen we dat lichaamsbeweging belangrijk is voor onze gezondheid. Niet alleen voor onze lichamelijke gezondheid, moeten we voldoende bewegen en sporten. Ook ons mentaal welzijn vaart er wel bij. Sporten in buitenlucht blijft bovendien zelfs in de moeilijkste coronatijden een manier om anderen – weliswaar op veilige afstand – te ontmoeten. Als ziekenfonds hecht het VNZ veel belang aan ziektepreventie, waarbij een gezonde levensstijl met veel beweging centraal staat. Onze aanvullende ziekteverzekering bevat dan ook een aantal voordelen die zich specifiek richten op preventie.

Een sportieve levensstijl betekent niet dat je Olympische topprestaties moet leveren. Voldoende beweging kan je ook perfect halen uit een stevige boswandeling of een jogtoertje op een rustig tempo. Om blessures en overbelasting te vermijden, bouw je bovendien best stapsgewijs je sportinspanningen op. Probeer niet meteen een marathon te lopen als je wilt starten met joggen. Ambieer niet direct een wandeltocht van 100 kilometer als je net je eerste paar stevige wandelschoenen hebt gekocht. Probeer, geniet én kijk stap voor stap waar jouw persoonlijke ambities en limieten liggen.

Wist je trouwens dat wandelen één van de beste sporten is voor een gezonde levensstijl? Bovendien kan je er heel gemakkelijk mee starten. Als ziekenfonds hebben we geen enkele voorkeur voor deze of gene sport. Het VNZ ondersteunt via de aanvullende verzekering elke sport waarvoor je lidgeld moet betalen. Van dit bedrag krijg je tot 30 euro per jaar terugbetaald.

Géén lid van een club, maar doe je toch mee aan een georganiseerde loopwedstrijd of wandelhappening? Ook dan betalen we het inschrijvingsgeld terug, tot een maximum van 30 euro per jaar. Meer over de terugbetaling van je sport- en fitnessclub.

Sportmedische keuring

In sommige situaties – bijvoorbeeld bij een achterliggend medisch probleem of voor sommige sporten – is het aangewezen om een sportmedische keuring te laten uitvoeren. Via onze aanvullende ziekteverzekering krijg je tot 50 euro van de kosten voor deze keuring terugbetaald. Meer over de terugbetaling van een sportmedische keuring.

Medische apps

Medische apps bieden in specifieke situaties heel wat toegevoegde waarde om je gezondheidsevolutie op te volgen. Het VNZ voorziet vanaf 2021 een jaarlijkse terugbetaling van 10 euro per app of in totaliteit 20 euro van de aankoop- of abonnementskosten op erkende medische apps of apps die worden voorgeschreven door een arts. Een mooi voorbeeld van een app in de sportieve sfeer is FibriCheck. Deze app monitort via de camera van je smartphone je hartritme. De bedoeling van de app is het tijdig opsporen van hartritmestoornissen. Mensen die willen sporten maar een achterliggende medische aandoening hebben zoals hoge bloeddruk, diabetes of hart- en vaatziektes, kunnen met deze app hun gezondheid extra opvolgen.

Spread the love

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?